Mobiele vermogenstestbank

Met de vermogensbank kunnen we zowel dynamische als statische metingen verrichten tot een vermogen van ongeveer 500 pk. Met de dynamische meting is het mogelijk door middel van accelereren het vermogen te meten. Het voordeel hiervan is dat de test veel korter duurt, nl 6 tot 8 seconden. De motor heeft dan geen kans om warm te worden en wordt maar voor een zeer korte tijd vol belast.

Met deze acceleratie meting kan heel gemakkelijk een zeer hoog vermogen aan de wielen worden gemeten. Ook is een Sweeptest mogelijk, dat wil zeggen dat de motor in een constante snelheidstoename belast wordt. Het voordeel hiervan is dat de motor het maximale vermogen moet leveren en dat een zeer nauwkeurige meting mogelijk is. Deze test is bijzonder geschikt voor turbomotoren met een koppel geregelde motor-management-systeem (Bosch MP7.0).

Mogelijkheden van de software zijn:

  • Slipdetectie
  • Rol- en luchtweerstand simulatie Mn2
  • Kw en pk aanduiding direct op het scherm
  • Vermogenscorrectie DIN, EEC en SAE
  • Sweeptest vermogensmeting door constante snelheidstoename
  • Dynamische vermogensmeting door massatraagheid ofwel inertie.
  • Dynamisch/statisch (in combinatie met een belaste rem-)vermogensmeting
  • Weergave vermogenskromme in combinatie met Lambda signaallijn

Real time Lambda / lucht brandstof verhouding meting:
Bij de bank hebben we tevens een breedband Lambda-sonde systeem, waarmee we in real-time de lucht / brandstof verhouding van het geteste voertuig kunnen laten zien. Voor het testen maken we gebruik van een breedband Bosch Lambda-sonde met Lambda 0,7 tot oneindig. Het gemeten Lambda-signaal wordt in de software tijdens de meting digitaal weergegeven in een indicator.

Tevens kunnen we met de metingen mappings maken cq corrigeren in verband met tuning van auto’s of motoren.

De waarden die zijn gemeten worden opgeslagen samen met de vermogens-grafiek, zodat naderhand nog een grafiek kan worden uitgedraaid om deze aan u als klant mee te geven.